Lõkkelõhe burger
Koostisosad
Kala: 1 lõhefilee pool, ca 2,5 spl BBQ segu (vürtsisegu), ca 1,5 spl pruuni suhkrut, 1 laim
Kaste: 2 spl majoneesi, 1 spl Dijoni sinepit, 1 spl vahtrasiirupit, 5 oksa tilli, sool, pipar Burger: kuklid, salatileht, tomat või redis
Maitsestamine
Asetage filee nahk allapoole lõhelauale ja eemaldage pintsettidega kõik luud. Segage kala maitsestamiseks segu oma lemmik BBQ maitseainest (näit BBQ & Grill Mesquite), pruunist suhkrust ja laimist. Määrige saadud segu vahetult enne küpsetamist ühtlaselt kalale.
Küpsetamine
Kinnitage filee metallist klambriga, asetage lõhelaud hoidikusse ja küpsetage lõkke kohal olenevalt filee suurusest ja tule intensiivsusest ca 45-60 minutit. Lõhe ei tohiks küpsetamise ajal leekidega otseselt kokku puutuda kuna kala võib väljast kõrbeda ja jääda seest tooreks. Kala on valmis, kui selle toon on muutunud ühtlaselt tuhmiks ja peale on tekkinud krõbe karamelline koorik. Valmiduses veendumiseks võite proovida, kas liha tuleb lihtsasti naha küljest lahti. Vaata ka: Kuidas kasutada?
Serveerimine
Kaste: Segage omavahel majonees, Dijoni sinep ja vahtrasiirup. Lisage peeneks hakitud till ja maitsestage pipra ja soolaga. Soendage kukleid lõkke kohal või ahjus, et kukli koorik muutuks kergelt krõbedaks. Asetage kuklile salatileht ja parasjagu kastet. Seejärel lisage värskelt valminud lõhe, tomati viil ja kukli ülemine osa. Head isu!